Потапенко, Валерія ВіталіївнаКоваль, Ростислав Віталійович2023-03-272023-03-272021Потапенко, В. В. Синтез наночасток срібла за допомогою сахароміцетів / В. В. Потапенко, Р. В. Коваль // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : програма та тези матеріалів Х міжнародної науково-технічної конференції, 09-10 листопада 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 61-62.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/39445Розглядаючи наночастки срібла у розрізі практичного застосування у медицині, великий практичний інтерес у якості продуцента викликають дріжджі. Дріжджі Saccharomyces сerevisiae є одним з найбільш досліджених і широко використовуваних у промисловості мікроорганізмів, адже культура сахароміцетів досить швидко росте і не вибаглива до поживних середовищ та не потребує особливих умов проведення процесу біосинтезу. Дріжджові клітини містять більшу кількість ферментів редуктаз, які беруть участь в утворенні наночасток, а їх мембрани виділяють адгезивні білки, які можуть сприяти закріпленню іонів металу на мембрані клітини.otherнаночастинки сріблабіосинтездріжджіsilver nanoparticlesbiosynthesisyeastкафедра біотехнології і мікробіологіїСинтез наночасток срібла за допомогою сахароміцетівArticle