Пащенко, Богдан СергійовичКадомський, Сергій Віталійович2024-04-092024-04-092016Пащенко, Б. С. Використання у технологічних процесах надкритичного стану рідин / Б. С. Пащенко, С. В. Кадомський // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 82 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів. Київ : НУХТ, 2016. – Ч. 2. – С. 141https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42726Показано, що використання надкритичного стану рідин у харчовій промисловості дозволяє витягувати без деструкції з рослинної сировини різні смакові і ароматичні компоненти, що додаються в одержувану продукцію.It has been shown that the use of the supercritical state of liquids in the food industry allows extracting various flavor and aroma components from plant material without destruction, which are added to the resulting products.ukкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвкафедра експертизи харчових продуктівdepartment of foodstuff expertiseнадкритичний стан рідинтехнологічні процесихарчові технологіїsupercritical state of liquidstechnological processesfood technologyВикористання у технологічних процесах надкритичного стану рідинThesishttps://orcid.org/0000-0002-9623-9061https://orcid.org/0009-0008-4642-354X