Використання у технологічних процесах надкритичного стану рідин - Пащенко, Богдан Сергійович; Кадомський, Сергій Віталійович (My University, 2016)
Показано, що використання надкритичного стану рідин у харчовій промисловості дозволяє витягувати без деструкції з рослинної сировини різні смакові і ароматичні компоненти, що додаються в одержувану продукцію.

It has been shown that the use of the supercritical state of liquids in the food industry allows extracting various flavor and aroma components from plant material without destruction, which are added to the resulting products.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра експертизи харчових продуктів; department of foodstuff expertise; надкритичний стан рідин; технологічні процеси; харчові технології; supercritical state of liquids; technological processes; food technology