Аналіз інгредієнтного складу желейних кондитерських виробів представлених на ринку України - Громик, Тетяна Олександрівна; Ясінська, Ірина Леонідівна (My University, 2020)
Аналіз інгредієнтного складу желейних кондитерських виробів, представлених на ринку України, показав, що у більшості досліджених зразків відсутні потенційно небезпечні компоненти. Однак, занепокоєння викликає наявність майже у всіх зразках ароматизаторів незрозумілого походження з відповідно незрозумілим впливом на організм. Analysis of the ingredient composition of jelly confectionery products on the Ukrainian market have been showed that most of the studied samples does not contain potentially dangerous components. However, most of the analyzed samples contain flavoring agents of unknown origin with a correspondingly incomprehensible effect on the body
Keywords: кафедра технології оздоровчих продуктів; желейні цукерки; інгредієнти; jelly candies; ingredients