Структурно-механічні властивості тіста з композиційної суміші, що містить в своєму складі кукурудзяне борошно - Писарець, Ольга Петрівна; Голінка, Інна Василівна; Дробот, Віра Іванівна (My University, 2014)
У матеріалах статті розглядаються шляхи підвищення харчової цінності хлібобулочних виробів за допомогою композіщійних сумішей для вирішення проблеми незбалансованого харчування та надходження поживних речовин до організму людини. Основну увагу приділено продуктам переробки кукурудзи, як складової композіщійної суміші з пшеничним борошном. Наведені результати досліджень впливу кукурудзяного борошна на кількість та якість клейковини, та структурно-механічні властивості тіста з даної суміші. Досліджено вплив кукурудзяного борошна на якість готових виробів з цієї суміш. In the materials of the article discusses ways to improve the nutritional value of bakery products using composite mixtures to solve the problem of unbalanced nutrition and nutrients in the human body. Attention is concentrated on corn processed products, as part of the composite mixture with wheat flour. The results of studies of the effect of corn flour on the quantity and quality of gluten, and structural and mechanical properties of the test for the mixture are given. Effect of corn flour quality finished products from this mixture was investigated.
Keywords: композиційна суміш; пшеничне борошно; кукурудзяне борошно; структурно-механічні властивості тіста; поживні речовини; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; composite mixture; wheat flour; corn flour; structural and mechanical dough properties; nutrients