Писарець, Ольга ПетрівнаГолінка, Інна ВасилівнаДробот, Віра Іванівна2017-02-072017-02-072014Писарець, О. П. Структурно-механічні властивості тіста з композиційної суміші, що містить в своєму складі кукурудзяне борошно / О. П. Писарець, І. В. Голінка, В. І. Дробот // Продовольчі ресурси : збірник наукових праць. — 2014. — № 3. — С. 23-26.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24771У матеріалах статті розглядаються шляхи підвищення харчової цінності хлібобулочних виробів за допомогою композіщійних сумішей для вирішення проблеми незбалансованого харчування та надходження поживних речовин до організму людини. Основну увагу приділено продуктам переробки кукурудзи, як складової композіщійної суміші з пшеничним борошном. Наведені результати досліджень впливу кукурудзяного борошна на кількість та якість клейковини, та структурно-механічні властивості тіста з даної суміші. Досліджено вплив кукурудзяного борошна на якість готових виробів з цієї суміш. In the materials of the article discusses ways to improve the nutritional value of bakery products using composite mixtures to solve the problem of unbalanced nutrition and nutrients in the human body. Attention is concentrated on corn processed products, as part of the composite mixture with wheat flour. The results of studies of the effect of corn flour on the quantity and quality of gluten, and structural and mechanical properties of the test for the mixture are given. Effect of corn flour quality finished products from this mixture was investigated.uk-UKкомпозиційна сумішпшеничне борошнокукурудзяне борошноструктурно-механічні властивості тістапоживні речовиникафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівcomposite mixturewheat flourcorn flourstructural and mechanical dough propertiesnutrientsСтруктурно-механічні властивості тіста з композиційної суміші, що містить в своєму складі кукурудзяне борошноArticle