Перспективи економічного розвитку карпатського регіону з урахуванням ризиків катастрофічних паводків - Мельник, Aліна; Басюк, Дарія Іванівна (My University, 2014)
Катастрофічний паводок державного рівня, що стався 23-27 липня 2008 р. у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях, спричинив великомасштабні руйнування та пошкодження значної кількості житлових будинків та інших споруд, об'єктів комунального господарства, транспортних мереж, систем енергозабезпечення та зв'язку, а також суттєве погіршення умов життєдіяльності населення, ускладнення господарської діяльності. Catastrophic flooding the state level, which occurred 23-27 July 2008 in Vinnytsia, Ivano-Frankivsk, Zakarpattia, Lviv, Ternopil and Chernivtsi regions, causing large-scale destruction and damage to a large number of houses and other buildings, public utilities, transportation networks, energy and communication, as well as a significant deterioration of living conditions of the population, complex business.
Keywords: транспортні мережі; економічний розвиток; туризм; transport networks; economic development; tourism; кафедра туристичного та готельного бізнесу