Білик, Олена АнатоліївнаБабіч, Оксана ВікторівнаБондар, Володимир ІвановичКобилінська, Олена Валеріївна2016-02-082016-02-082015Замінник сухої пшеничної клейковини для покращення якості хлібобулочних виробів / О. А. Білик, О. В. Бабіч, В. І. Бондарь, О. В. Кобилінська // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2015. - № 12 (133). – С. 6 - 7.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/22133Наведено можливість використання сухої пшеничної клейковини для покращання якості хлібобулочних виробів у разі використання борошна з зниженим вмістом клейковини. Визначено позитивний вплив сухої пшеничної клейковини на якість хліба у кількості 4 %. Доведено позитивний вплив на якість хлібобулочних виробів у разі заміни 50 % СПК на ФП GPlus.Приведены возможность использования сухой пшеничной клейковины для улучшения качества хлебобулочных изделий в случае использования муки с пониженным содержанием клейковины. Определено положительное влияние сухой пшеничной клейковины на качество хлеба в количестве 4%. Доказано положительное влияние на качество хлебобулочных изделий в случае замены 50% СПК на ФП GPlus.An ability to use dry wheat gluten to improve the quality of baked goods in the case of flour with low gluten content. Determined a positive effect of dry wheat gluten on quality food in an amount from 1 to 4%. The positive impact on the quality of bakery products in the event of replacing 50% dry wheat gluten on GPlus.uk-UKсуха пшенична клейковинатехнологічні показникиякість хлібаферментний препараткафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівкафедра теплоенергетики та холодильної технікисухая пшеничная клейковинатехнологические показателикачество хлебаферментный препаратdry wheat glutentechnological performancequality of breadenzymesЗамінник сухої пшеничної клейковини для покращення якості хлібобулочних виробівArticle