Замінник сухої пшеничної клейковини для покращення якості хлібобулочних виробів - Білик, Олена Анатоліївна; Бабіч, Оксана Вікторівна; Бондар, Володимир Іванович; Кобилінська, Олена Валеріївна (My University, 2015)
Наведено можливість використання сухої пшеничної клейковини для покращання якості хлібобулочних виробів у разі використання борошна з зниженим вмістом клейковини. Визначено позитивний вплив сухої пшеничної клейковини на якість хліба у кількості 4 %. Доведено позитивний вплив на якість хлібобулочних виробів у разі заміни 50 % СПК на ФП GPlus.Приведены возможность использования сухой пшеничной клейковины для улучшения качества хлебобулочных изделий в случае использования муки с пониженным содержанием клейковины. Определено положительное влияние сухой пшеничной клейковины на качество хлеба в количестве 4%. Доказано положительное влияние на качество хлебобулочных изделий в случае замены 50% СПК на ФП GPlus.An ability to use dry wheat gluten to improve the quality of baked goods in the case of flour with low gluten content. Determined a positive effect of dry wheat gluten on quality food in an amount from 1 to 4%. The positive impact on the quality of bakery products in the event of replacing 50% dry wheat gluten on GPlus.
Keywords: суха пшенична клейковина; технологічні показники; якість хліба; ферментний препарат; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки; сухая пшеничная клейковина; технологические показатели; качество хлеба; ферментный препарат; dry wheat gluten; technological performance; quality of bread; enzymes