Вибір олійної основи з метою стабілізації біологічно активних речовин від окисного псування - Бєлінська, Ганна; Белинская, Анна; Belinska, Anna; Кричковська, Лідія Василівна; Кричковська, Лидия Васильевна; Krychkovska, Lidia; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Радзиевская, Ирина Геронтьевна; Radzievska, Irina (My University, 2010)
Розглянуто питання стабілізації олійних розчинів β-каротину від окисного руйнування. Розроблено та науково обґрунтовано олійну основу для β-каротину, що містить антиоксиданти природного походження, які не тільки ефективно стабілізують β-каротин, але й підвищують біологічну цінність його олійних розчинів. Рассмотрен вопрос стабилизации масляных растворов β-каротина от окислительного разрушения. Разработана и научно обоснована масляная основа для β-каротина, который содержит антиоксиданты природного происхождения, не только эффективно стабилизирующие β-каротин, но и повышающие биологическую ценность его масляных растворов. The question of stabilizing of oil-bearing solutions is considered β - carotene from oxidizing destruction. It is worked out and oil-bearing basis is scientifically reasonable for β - carotene, that contains the antioxidants of natural origin, that not only effectively stabilize β - carotene, but also promote the biological value of his oil-bearing solutions.
Выбор масличной основы с целью стабилизации биологически активных веществ от окислительной порчи
A choice of oil-bearing basis with the aim of stabilizing biologically of active substances from oxidizing spoilage
Keywords: технологія; окиснення; ліпіди; каротини; стабілізація; технология; окисление; липиды; каротиноиды; стабилизация; technology; oxidization; lipids; carotinoids; stabilizing; кафедра технології жирів та парфумерно-косметичних продуктів