Рішення багатокритеріальних задач лінійного програмування в середовищі MS Excel - Сєдих, Ольга Леонідівна; Чорноплеча, Анна Євгеніївна (My University, 2021)
Розглядається задача складання плану виробництва продукції при наявних ресурсах, який забезпечує максимальний прибуток і максимальну якість продукції. Для розв’язання задачі з двома цільовими функціями і лінійними обмеженнями використано метод ідеальної точки. The problem of drawing up the plan of production at available resources which provides the maximum profit and the maximum quality of production is considered. The ideal point method is used to solve a problem with two objective functions and linear constraints.
Keywords: багатокритеріальна задача; метод ідеальної точки; multicriteria problem; ideal point method; linear programming; лінійне програмування; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки