Мельник, Людмила МиколаївнаШейко, Таміла ВолодимирівнаМельник, Зіновій Петрович2012-12-252012-12-252012Мельник, Л. Н. Очищення соку столового буряка сорбентами / Л. Н. Мельник, Т. В. Шейко, З. П. Мельник // Київ : НУХТ, 2012.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4972Досліджено процес адсорбційного очищення від пектинових речовин соку столового буряка за допомогою шунгіта, палигоскіт, глауконіта. Встановлені раціональні технологічні параметри адсорбції пектинів для одержання сокового концентрату. For the production of vegetable juices concentrate, it is reasonable to extract part of pectic substances in order to prevent gelation process. Extraction of pectic substances from vegetable juices can be performed with the help of carbon and natural sorbents. Their adsorption selectivity facilitated the formation of combined sorbents, which showed high level of efficiency during the research.otherсік столового бурякашунгітпалигорськітглауконітпектинові речовиниконцентратJuice of table beetshungitepalygorskiteglauconitepectin substancesconcentrateкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра теплоенергетики та холодильної технікиОчищення соку столового буряка сорбентамиArticle