Оптимальні умови заморожування для отримання високоякісних напівфабрикатів з плодів та ягід з щільною покривною тканиною - Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна (My University, 2019)
Швидке заморожування є одним з найсучасніших способів зберігання плодів та ягід, яке різко сповільнює біохімічні процеси, блокує участь у них окислювальних ферментів, значно нівелює руйнівну дія мікроорганізмів, а також забезпечує мінімальні втрати клітинного соку при дефростації, а значить, високу харчову і біологічну цінність. Rapid freezing is one of the most modern ways of storing fruits and berries, which dramatically slows down biochemical processes, blocks the participation of oxidizing enzymes, significantly counteracts the destructive action of microorganisms, and provides minimal loss of cellular juice during defrostation, and thus food.
Keywords: заморожування; ягоди; freezing; berries; кафедра технології оздоровчих продуктів