Вернигора, Анна ВікторівнаГащук, Олександра ІзидорівнаМоскалюк, Оксана Євгеніївна2023-12-182023-12-182023Вернигора, А. В. Інноваційнні продуки харчування для військовослужбовців / А. В. Вернигора, О. І. Гащук, О. Є Москалюк // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : тези матеріалів ХI Міжнародної науково-технічної конференції, 7 листопада 2023 р, м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 191-192https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41781За рекомендаціями дієтологів для професій з підвищеними фізичними навантаженнями рекомендують раціони, які складаються з продуктів, що містять повноцінні білки, такі як: м'ясо яловичини і телятини, м'ясо птиці, риба, горіхи, молоко, молочні продукти, яйцепродукти. Використання м’ясної сировини, зумовлене її функціонально-технологічними властивостями, які мають пріоритетне значення, зокрема емульгувальну, водозв’язувальну, жирозв’язувальну та гелетворну здатність, структурно-механічні властивості (липкість, в’язкість, пластичність і т.д.), сенсорні характеристики (колір, смак, запах). Brief review (abstract): According to the recommendations of nutritionists, diets consisting of products containing complete proteins, such as beef and veal, poultry, fish, nuts, milk, dairy products, are recommended for professions with increased physical activity products, egg products. The use of meat raw materials is determined by its functional and technological properties, which are of priority importance, in particular, emulsifying, water-binding, fat-binding and gelling ability, structural and mechanical properties (stickiness, viscosity, plasticity, etc.) , sensory characteristics (color, taste, smell).ukкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівм'ясо всіх видів худоби та птицісоєво-білкові та молочно-білкові ізолятиконцентратиmeat of all types of livestock and poultrysoy protein and milk protein isolatesconcentratesІнноваційнні продуки харчування для військовослужбовцівThesis