Разкевич, Владислава ЮріївнаПушка, Ольга СергіївнаМирошник, Юлія Анатоліївна2022-04-012022-04-012021Разкевич, В.Ю. Перспективи впровадження адитивних технологій кулінарної продукції в готельно-ресторанному бізнесі / В. Ю. Разкевич, О. С. Пушка, Ю.А. Мирошник // Modern engineering and innovative technologies. – 2021. – Issue 18, Part 1. – P. 85–91https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37160У статті розглянуто розвиток та сучасний стан 3D-друку в сфері готельно- ресторанного господарства. Проаналізовано сучасні розробки адитивних технологій, принцип роботи харчових 3D-принтерів. Встановлено, що найбільшого поширення у світі набули 3D-прнтери екструзійного та карусельного типу. Наведено загальний принцип роботи тривимірного харчового принтера. На основі аналізу всесвітньо відомих харчових 3D-принтерів, виділено та охарактеризовано два пристрої - WIIBOOX Sweetin та Foodini, які можуть найкраще підійти для роботи в закладах сфери гостинності. The article considers the development and current state of 3D printing in the hotel and restaurant industry. Modern developments of additive technologies, the principle of operation of food 3D-printers are analyzed. It is established that the most widespread in the world are 3D- printers of extrusion and carousel type. The general principle of operation of the three-dimensional food printer is given. Based on the analysis of world-famous food 3D-printers, two devices were identified and characterized - WIIBOOX Sweetin and Foodini, which may be best suited for work in hospitality.3D-принтерадитивні технологіїготельно-ресторанний бізнесстравазаклад ресторанного господарства3D-printeradditive technologieshotel and restaurant businessfoodrestaurant businessкафедра готельно-ресторанної справиПерспективи впровадження адитивних технологій кулінарної продукції в готельно-ресторанному бізнесіArticle