Матко, Світлана ВасилівнаМанк, Валерій ВеніаміновичМельник, Людмила МиколаївнаЖестерева, Наталія АнатоліївнаМельник, Зіновій Петрович2012-09-112012-09-112007Дослідження адсорбції пектинових речовин яблучного соку природними мінералами / С. В. Матко, В. В. Манк, Л. М. Мельник, Н. А. Жестерева // Наукові праці НУХТ. – 2007. – № 20. – С. 61–63.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2473Вивчено можливість і підібрано оптимальні технологічні параметри використання природних дисперсних мінералів палигорськіту та гідрослюди при виробництві проясненого яблучного соку. Встановлено, що в обробленому соку зменшується кількість пектинових речовин порівняно з контролем.The possibility and selected optimal technological parameters of using the natural disperse minerals such as palygorskit and illite in the process of producing of the lit-up apple juice has been studied. It was found out that there are less pectin substances in the processed juice in comparison with the control.otherпектинові речовинипалигорськітгідрослюдаадсорбціяяблучний сікpectin substancespalygorskitgidroslydaadsorptionapple juiceкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра теплоенергетики та холодильної технікикафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра технології консервуванняДослідження адсорбції пектинових речовин яблучного соку природними мінераламиArticle