Дослідження фізико-хімічних властивостей макаронних виробів з безглютенового борошна - Ракута, Гліб Павлович; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна (My University, 2023)
Мета роботи полягає в удосконаленні технології макаронних виробів з використанням безглютенового борошна; дослідження хімічного складу і біологічної цінності безглютенового борошна, що використовуватиметься в технології інноваційних макаронних виробів; науково обґрунтувати доцільність використання безглютенового борошна у технологіях макаронних виробів; провeсти аналіз модельних композицій проектованих виробів за фізико-хімічними показниками.
Keywords: кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; непереносимість глютену; безглютенове борошно; макаронні вироби; gluten intolerance; gluten-free flour; pasta