Гончаров, Георгій ІвановичФоменко, Веніамін ВасильовичСтрашинський, Ігор Мирославович2012-12-172012-12-172003Гончаров, Г. І. Вивчення складу і підвищення ефективності дії фосфатних сумішей / Г. І. Гончаров, І. М. Страшинський, В. В. Фоменко // Науковий вісник. – 2003. – Т.5, № 2. - Ч. 1. - С. 134-138.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4472В роботі методом рентгенофазового аналізу досліджено хімічний склад фосфатних сумішей, які надходять в Україну із-за кордону. Експериментально встановлено, що при додаванні у фарш твердої води знижується ефективність впливу фосфатної суміші на покращання технологічних показників. Результати роботи покладені в основу створення вітчизняної фосфатної суміші і вивчена можливість уникнення втрат фосфатних солей у технологічному процесі.In this paper, the method of X-ray diffraction analysed the chemical composition of phosphate compounds that come to Ukraine from abroad. Experimentally that when added to stuffing hard water reduces the effectiveness of the impact of phosphate mixture on improve technological parameters. The results formed the basis for the creation of domestic phosphate mixture and the opportunity of avoiding loss of phosphate salts in the process.otherковбасне виробництвофосфатні сумішірентгенофазовий аналізактоміозиновий комплекствердість водиsausage productionphosphate compoundsX-ray analysisactomyosine complexwater hardnessкафедра харчової хіміїкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівВивчення складу і підвищення ефективності дії фосфатних сумішейArticle