Побудова моделей оптимізації у розрахунках процесу екструдування тіста - Сандул, Олена Олександрівна; Штефан, Євгеній Васильович; Теличкун, Володимир Іванович (My University, 2001)
Для визначення оптимальних конструктивних розмірів обладнання запропоновано використовувати методи лінійного програмування, кінцевих елементів (МКЕ) та кінцевих різниць (МКР), з допомогою яких проаналізовано напружено-деформований стан матеріалу, який досліджується. Розрахунок виконано в програмі Exel. To determine the optimum design the size of equipment proposed to use linear programming methods, finite elements method (FEM) and finite differences (CDM), through which analyzed the stress-strain state of the material. The calculation is performed in the program Exel.
Keywords: керовані параметри; обмеження; напружено-деформований стан; лінійне програмування; цільова функція; controlled parameters; constraints; the stress-strain state; linear programming; the objective function; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв