Дослідження і вдосконалення виконавчих механізмів укладального пристрою з метою зменшення енерговитрат - Гаврилюк, Дмитро Юрійович; Костін, Володимир Борисович (My University, 2024)
Продуктивним підходом у поліпшенні функціональних характеристик укладальних пристроїв є модернізація їх конструкцій, причому досить ефективним підходом є введення в конструкцію укладальника системи відповідних пружиннодемпфувальних пристроїв, які на одних етапах руху робочих органів можуть накопичувати енергію, а на інших її вивільняють повертаючи в систему. Введення систем рекуперації енергії для зменшення витрат енергії на виконання робочих операцій дає можливість знизити потужності активних приводів і зменшити витрати енергії на переміщення вантажу. Особливо виправдовує себе такий підхід для машин які працюють циклічно виконуючи постійно ряд визначених операцій, серед яких є операції підйому та опускання масивів виробів.

A productive approach to improving the functional characteristics of paving devices is to modernize their designs, and a very effective approach is to introduce a system of appropriate spring-damping devices into the design of the paver, which can accumulate energy at some stages of the movement of the working bodies, and release it at others by returning it to the system. The introduction of energy recovery systems to reduce energy consumption for working operations makes it possible to reduce the power of active drives and reduce energy consumption for moving the load. This approach is especially justified for machines that operate cyclically, constantly performing a number of specific operations, including lifting and lowering of arrays of products.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; укладальний пристрій; пружинно-демпфувальний пристрій