Рябоконь, Наталія ВалеріївнаКочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаОсьмак (Федченко), Тетяна Григорівна2013-11-192013-11-192013Рябоконь, Н. В. Біологічна цінність згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними сиропами / Н. В. Рябоконь, О. В. Кочубей-Литвиненко, Т. Г. Осьмак // Харчова наука і технологія. – 2013. – № 2 (23). – С. 48-51.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/11481У статті доведено перспективність використання плодово-ягідних сиропів у технології згущених молочних консервів з цукром. Встановлені параметри внесення сиропів до молочно-цукрової суміші. Досліджено амінокислотний склад розроблених молочних консервів. Розраховано біологічну цінність згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними сиропами за критеріями відповідності амінокислотного складу білків продукту потребам людського організму в амінокислотах, а також за вмістом мінорних компонентів. It is proved the perspective of using fruits syrups in the technology of condensed canned milk and sugar in the article. The parameters of adding syrups into milk sugar mixture are installed. The amino acid composition of developed canned milk is investigated. It is calculated the biological value of condensed canned milk with sugar and fruit-berry syrups according the criteria amino acid to the human body needs in the amino acids, rhe contents of minor components.згущене молоко з цукромбілокбіологічна цінністьплодово-ягідний сиропінтегральний СКОРмінорні компонентиамінокислотний складbiological valuesweetened condensed milkfruit - berry syrupproteinaminoacid compositionintegrated soonminor componentsкафедра технології молока і молочних продуктівБіологічна цінність згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними сиропамиArticle