Глущенко, Маргарита СергіївнаЛуцька, Наталія Миколаївна2014-03-312014-03-312013Глущенко, М. С. Дослідження фазових траєкторій при побудові оптимального керування утфельним вакуум-апаратом / М. С. Глущенко, Н. М. Луцька // Харчова промисловість. - 2013. - № 14. - С. 131-136.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13551В роботі досліджується технологічний об’єкт управління – варка утфелю в вакуум-апараті періодичної дії як об’єкт оптимізації. Визначено фазовий простір для моделювання фазових траєкторій та за результатами моделювання обрано один з напрямків подальшого синтезу оптимального керування процесом уварювання утфелю – синергетична або прикладна теорія управління. The technological object of management is cooking of fillmass in the vacuum pan of batch-type as an object of optimization. Phase space is certain for the design of phase trajectories and on the results of design one of directions of further synthesis of optimum management of the process cooking of fillmass is chosen as a synergetic or applied theory of management.процес кристалізаціїcrystallizationсинергетикаsynergeticприкладна теорія керуванняapplied theory of managementфазовий простірphase spaceфазова траєкторіяphase trajectoryкафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. ЛаданюкаДослідження фазових траєкторій при побудові оптимального керування утфельним вакуум-апаратом