Ісаєнко, Володимир МиколайовичКарпутіна, Маргарита ВіталіївнаНосенко, Володимир ЄрофійовичШабуніна, Тетяна ІванівнаОстровська, А. О.2012-12-212012-12-212000Гідроліз поліфруктозанов екстракту топінамбура в електромагнітному полі надвисокої частоти / В. М. Ісаєнко, М. В. Карпутіна, В. Є. Носенко, Т. І. Шабуніна, А. О. Островська // Харчова промиловість : міжв. темат. наук. збір. – 2000. – № 45. – С. 145–149.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4736Дослідження присвячені актуальному питанню – одержанню екстракту з коренеплодів топінамбура i його раціональній обробці, яка забезпечує не тільки максимальний вмiст у гiдролiзатах редукуючих речовин, а й дозволяє максимльно зберегти біологічно активні речовини похідної сировини. Використання НВЧ поля дозволяє вирішити цю задачу. Експериментально визначені оптимальні параметри процесу гiдролiзу полiфруктозанiв топiнамбура пiд дiєю НВЧ поля.Researchers are sanctified to the pressing question - receipt of extract from the root crops of sunchoke and his rational treatment. Such treatment will provide maximal maintenance in hydrolyzates of reduce substances and bioactive substances of feedstock. Using field with microwave frequency allows to decide this task. The optimal parameters of process of hydrolysis of fructose’s polymer of sunchoke are experimentally certain under an action field with microwave frequency.otherтопінамбурsunchokeНВЧ полеполіфруктозанибіологічно активні речовинигідролізfield with microwave frequencyfructose’s polymerbioactive substanceshydrolysisкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваГідроліз поліфруктозанов екстракту топінамбура в електромагнітному полі надвисокої частотиArticle