Визначення функціональної залежності в ЖЦТ - Васютинська, Юлія Олегівна (My University, 2012)
В статті досліджено та узагальнено основні теоретичні положення концепції ЖЦТ, сформульовано основні фактори впливу на відхилення реального ЖЦ від теоретичної абстракції. Окреслено основні тенденції зміни ЖЦТ в сучасному світі. Розглянуто один з методів функціонального наближення та графічного моделювання життєвого циклу конкретного товару.

The paper studied and summarized the major provisions of the theoretical concepts of the life cycle of the product, formulated the basic factors influence the actual life cycle of theoretical abstraction. Outlined the major trends in the life cycle of the product in the world. Considered one of the methods of functional approximation and graphical simulation of the life cycle of a particular product.
Keywords: модель ЖЦТ; часові ряди; криві зростання; характеристики приростів; product life cycle model; time series curves of growth; characteristics of growth; trendline; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.