Вторинна номінація: проблема інтерпретації - Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2019)
У статті окреслено поняття мовної номінації. Визначено, що мовна номінація є передусім процесом найменування, тобто перетворення фактів позамовного середовища в набуток системи і структури мови, і водночас його результатом. Розрізняють поняття первинної, повторної та вторинної номінації. Узагальнено основні підходи до витлумачення поняття «вторинна номінація», визначено місце вторинної номінації в системі інших типів номінації, окреслено статус вторинної номінації. The article outlines the concept of language nomination. It is determined that the language nomination is primarily a process of denomination, that is, the transformation of the facts of the extra-language environment into the gain of the system and the structure of the language, and at the same time its result. Distinguish the notion of primary, secondary and secondary nomination. The main approaches to the interpretation of the concept «secondary nomination» are generalized, the place of the secondary nomination in the system of other types of nomination is determined, the status of the secondary nomination is outlined.
Keywords: номінація; мовна номінація; первинна номінація; повторна номінація; вторинна номінація; кафедра гуманітарних дисциплін; nomination; movna nomination; initial nomination; repeated nomination; secondary nomination