Завдяки збільшенню щільності структури макаронних виробів із сухим яєчним білком менше сухих речовин переходить у варильну воду - Голікова, Тетяна Петрівна; Юрчак, Віра Гаврилівна (My University, 2008)
У роботі проаналізовано амінокислотний склад білкових збагачувачів, якість сухого яєчного білка різних виробників. Досліджено вплив дозування сухого яєчного білка на якість макаронних виробів. Встановлено вплив процесу варіння макаронних виробів на їх біологічну цінність.
Keywords: амінокислоти; amino acids; біологічна цінність; макаронні вироби; вміст білка; втрати сухих речовин; pasta; сухі речовини; dry matter; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; кафедра готельно-ресторанної справи