Отримання наночасток металів біогенним способом для використання у косметології у якості консервантів - Лазюка, Юлія Володимирівна; Скроцька, Оксана Ігорівна (My University, 2020)
Відомо, що наночастки металів широко використовуються у косметичній промисловості. У літературних джерелах повідомлялось про використання наночасток срібла, міді та золота у якості антимікробних консервантів у косметичних препаратах. Наночастинки золота ціняться у косметології завдяки їх сильним протигрибковим та антибактеріальним властивостям. Нанозолото використовуються в різних косметичних продуктах, таких як креми, лосьйони, маски для обличчя, дезодоранти, зубні пасти, тощо. Деякі виробники вже випускають дезодоранти, гелі для вмивання з антибактеріальним захистом, що містять наносрібло.
Keywords: наночасточки металів; біосинтез; косметологія; metal nanoparticles; biosynthesis; cosmetology; кафедра біотехнології і мікробіології