Олішевський, Валентин ВікторовичУкраїнець, Анатолій ІвановичПушанко, Наталія МиколаївнаМаринін, Андрій ІвановичБабко, Євген МиколайовичЛопатько, Костянтин Георгійович2017-09-142017-09-142017Патент, № 114866 UA, МПК C13B 10/14 (2011.01), C13B 10/08 (2011.01). Спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки / Олішевський В. В., Українець А. І., Пушанко Н. М., Маринін А. І., Бабко Є. М., Лопатько К. Г. - a201606321; заявл. 10.06.2016 ; опубл. 10.08.2017, Бюл. №15, 2017 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25881Спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки, що включає миття коренеплодів цукрових буряків, відділення від них сторонніх легких і важких домішок, подрібнення коренеплодів до стружки, екстрагування сахарози з бурякової стружки живильною водою, який відрізняється тим, що до живильної води додають колоїдний розчин гідроксиду алюмінію у кількості 0,01-2,0 % до маси води. A method for extracting sucrose from sugar beet chips, including washing sugar-beet root crops, separating them from extraneous light and heavy impurities, shredding the root crops to chips, extracting sucrose from beet shavings with feedwater, which is characterized in that a colloidal solution of aluminum hydroxide is added to the feed water 0.01-2.0% by weight of water.екстрагуваннягідроксидалюмінійextractionhydroxidealuminumкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуваннякафедра технології цукру і підготовки водиСпосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки (Патент на винахід № 114866)Article