Носенко, Володимир ЄрофійовичЛітвинчук (Воронцова), Світлана ІванівнаГуцало, Інна ВолодимирівнаБелінська, Крістіна ОлександрівнаФалендиш, Наталія Олексіївна2014-06-162014-06-162014Використання особливостей спектрів відбивання для якісного аналізу сухого молока / В. Є. Носенко, С. І. Літвинчук, І. В. Гуцало, та ін. // Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м’ясної, олієжирової та молочної галузей : програма і матеріали третьої міжнародної науково-технічної конференції, 25-26 березня 2014 р. – К.: НУХТ, 2014. – С. 93-94.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15215Цікаві особливості інфрачервоних спектрів відбивання сухого молока виявлені нами за допомогою приладу «Інфрапід-61». Отримані результати показали, що спектри дифузного відбивання сухого молока таких домашніх тварин як кози, кобили та вівці дещо подібні, але на певних довжинах хвиль існують і суттєві відмінності. Зокрема, спектри відбивання овечого та козиного сухого молока мають екстремуми на однакових довжинах хвиль, проте різну інтенсивність відбивання. Спектр відбивання кобилячого ж сухого молока відрізняється від них за кількістю екстремумів. Interesting peculiarities infrareds specters reflection of dry milk discovers us with help device "Іnfrapіd-61." Receive results showed that specters diffuse reflection of dry milk powder such home animals like she-goat, mare and sheep something similar, but on some longer of wave exist essential differences. Also specters reflections of sheep and she-goat milk have extremums on the same lengths of wave. Specters reflection mare`s dry milk difference of them for quantity of extremums.otherінфрачервона спектроскопіяспектри відбиваннясухе молокоinfrared spectroscopyreflectance spectradry milkкафедра фізики та професійної безпекикафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівВикористання особливостей спектрів відбивання для якісного аналізу сухого молокаOther