Чемен, Юлія ОлегівнаГубеня, Вячеслав ОлександровичБондар, Наталія Петрівна2019-03-122019-03-122016Чемен, Ю. О. Дослідження вишуканої української кухні часів гетьманської України / Ю. О. Чемен, В. О. Губеня, Н. П. Бондар // Молодий Вчений. – № 3 (30), 2016. – С. 334-338.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28861Досліджена українська кухня часів Гетьманської України. Знайдено унікальні описи вишуканих напоїв і страв. Проаналізовано матеріали з описами прийомів та бенкетів вельмож. Визначений спосіб сервірування столів, спеціальний посуд та столові прибори того часу. Окреслено вимоги щодо оформлення парадної їдальні гетьманів. Studied Ukrainian cuisine of Hetmanate Ukraine times. It’s founded unique descriptions of fine food and drinks. It’s analyzed the material with descriptions of receptions and banquets for the nobility. It’s identified ways of serving tables, special dishes and cutlery at the time. It’s marked requirements for registration of the grand dining room for Hetman.uk-UKукраїнська кухнягетьманська УкраїнабенкетиUkrainian cuisinehetmanate Ukrainebanquetsкафедра готельно-ресторанної справиДослідження вишуканої української кухні часів гетьманської УкраїниArticle