Король, Руслан ІвановичЛевківська (Музика), Тетяна МиколаївнаКрижановський, Станіслав Йосипович2024-06-182024-06-182023Король, Р. І. Використання плодів черемхи при виробництві компотів асорті / Р. І. Король, Т. М. Левківська, С. Й. Крижановський // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих вчених, 26 жовтня 2023 р. – Харків : ДБТУ, 2023. – С. 84.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43507В лабораторних умовах проводилися дослідження з розроблення рецептур компотів асорті з використанням плодів черемхи. В якості основної сировини використовували плоди вишні, черешні, чорної смородини та чорниці. Отримані компоти асорті відрізнялись високим вмістом біологічно активних речовин, гармонійним смаком та ароматомResearch was conducted in laboratory conditions on the development of recipes for assorted compotes using cherry fruits. Cherries, cherries, black currants and blueberries were used as the main raw material. The obtained assorted compotes were distinguished by a high content of biologically active substances, a harmonious taste and aromaukкафедра технології консервуваннячеремхаантоціаникомпотдикоросла сировинаbird-cherryanthocyaninscompotewild raw materialsВикористання плодів черемхи при виробництві компотів асортіThesishttps://orcid.org/0000-0001-7214-6584