Шульга, Наталія Михайлівна2015-03-132015-03-132007Шульга, Н. М. Застосування лактобацил з високою антагоністичною активністю у сироробстві / Н. М. Шульга // Обладнання та технології харчових виробництв : збірник наукових праць. - Донецьк : ДонДУЕіТ, 2007. - № 17. – C. 15.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19681У статті наведено дані щодо антагоністичної активності лактобацил по відношенню до технічно шкідливої у сироробстві мікрофлори, простежено взаємозв’язок між рівнем забруднення молока-сировини бактеріями Esсheriсhia coli та здатністю заквашувальних культур пригнічувати їхній розвиток. The article considers the data of antagonistic activity of lactobacilli for cheese-making against technically harmful microflora. The relationship between the level of milk contamination with Esсheriсhia coli and inhibition ability of starters was examined.лактобацилилактобациллыlactobacillusантагоністична активністьантагонистическая активностьantagonistic activityмікрофлорамикрофлораmicrofloraкишкова паличкакишечная палочкаesсheriсhia colliсичужний сирсычужный сырrennet cheeseЗастосування лактобацил з високою антагоністичною активністю у сироробствіArticle