Застосування лактобацил з високою антагоністичною активністю у сироробстві - Шульга, Наталія Михайлівна (My University, 2007)
У статті наведено дані щодо антагоністичної активності лактобацил по відношенню до технічно шкідливої у сироробстві мікрофлори, простежено взаємозв’язок між рівнем забруднення молока-сировини бактеріями Esсheriсhia coli та здатністю заквашувальних культур пригнічувати їхній розвиток. The article considers the data of antagonistic activity of lactobacilli for cheese-making against technically harmful microflora. The relationship between the level of milk contamination with Esсheriсhia coli and inhibition ability of starters was examined.
Keywords: лактобацили; lactobacillus; адгезія; adhesion; мікрофлора; microflora; кишкова паличка; esсheriсhia colli; сичужний сир; rennet cheese