Хімічний склад сумішей на основі дефекату - Перепелиця, Олександр Петрович; Петренко, Тетяна Володимирівна (My University, 2014)
Щорічно на діючих цукрових заводах накопичується до 8-12%, від кількості переробленої сировини, дефекаційної грязі-дефекату. З агрономічної точки зору, дефекат — це місцеве добриво, яке здатне поліпшувати фізико-хімічний стан грунтів, що мають підвищену кислотність, є хорошим меліорантом, що утримує в одній тонні біля 400-500 кг СаО. У зв'язку з цим проведені дослідження хімічного складу, термічних властивостей самого дефекату і біологічної активності сумішей на його основі з домішками фосфатної кислоти і природного розчину бішофіту. Every year the existing sugar factories accumulated to 8.12% of the number of processed raw defekatsiynoyi mud-defekatu. From an agronomic perspective, defekat - a local fertilizer that can improve the physical and chemical state of the soil with high acidity, is a good meliorant, carrying one ton about 400-500 kg CaO. In this regard, studies of the chemical composition, thermal properties of the defekatu and biological activity of compounds based on doped with phosphoric acid and natural solution bishofit.
Keywords: хімічний склад; суміші; дефекат; chemical composition; mixture; defekat