Романовська, Тетяна ІванівнаОсейко, Микола ІвановичБажай-Жежерун, Світлана Андріївна2019-04-262019-04-262018Романовська, Т. Пігменти темнозабарвлених олій у оздоровчих харчових продуктах / Т. Романовська, Осейко М., С. Бажай-Жежерун // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції, 14-15 листопада 2018 р. – К. : НУХТ, 2018. – С. 92-93.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29207У ріпаковій і гарбузовій оліях, отриманих за однакових умов пресування, визначено вміст пігментів: хлорофілів та каротиноїдів. За зовнішнім виглядом ріпакова олія мала темно-коричневий колір, а гарбузова – темно-зелений. Смак і запах були притаманні даним оліям. Можливими шляхами використання таких олій є використання їх як рецептурних компонентів майонезів, салатних соусів у ресторанній справі та виробництво спредів на галузевих харчових підприємствах. The content of pigments: chlorophylls and carotenoids is determined in rapeseed and pumpkin oils obtained under the same pressing conditions. In appearance, the rapeseed oil had a dark brown color, and the pumpkin - dark green. Taste and smell were inherent in this oil. Possible ways to use such oils are to use them as prescription components of mayonnaise, salad sauces in the restaurant business and the production of spreads at sectoral food businesses.uk-UKкафедра технології оздоровчих продуктівкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівПігменти темнозабарвлених олій у оздоровчих харчових продуктахThesis