Сімахіна, Галина ОлександрівнаШтанько, Олег Анатолійович2012-04-212012-04-212004Сімахіна, Г. О. Побічні продукти цукробурякового виробництва як джерело харчових мінеральних біодобавок / Г. О. Сімахіна, О. А. Штанько // Наукові праці НУХТ. - 2004. - № 15. – С. 55-58.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/954Найефективнішим, фізіологічно обґрунтованим та економічно доступним способом кардинального поліпшення забезпечення населення України біологічно активними речовинами є регулярне введення до раціону харчових продуктів, збагачених цими речовинами. Одним із шляхів розширення вітчизняного виробництва збагачених мікронутрієнтами харчових продуктів є використання вторинних сировинних ресурсів харчової промисловості та, передусім, побічних продуктів цукробурякового виробництва – жому й меляси. The most effective, physiologically reasonable and economically affordable way to radically improve the supply of biologically active substances Ukraine is a regular input to the diet foods rich in these substances. One of the ways to increase domestic production of micronutrient rich foods is the use of secondary raw materials food and, above all, by-products of sugar production - molasses and bagasse.uk-UKоздоровче харчуванняфункціональні інгредієнтивторинні сировинні джерелабуряковий жомimproving nutritionfunctional ingredientsSecondary sources of raw materialsbeet pulpкафедра технології оздоровчих продуктівПобічні продукти цукробурякового виробництва як джерело харчових мінеральних біодобавокArticle