Стеценко, Наталія ОлександрівнаУромова, Катерина Євгенівна2019-04-152019-04-152019Стеценко, Н. О. Удосконалення способу виробництва кисломолочного напою, призначеного для усунення йододефіциту / Н. О. Стеценко, К. Є. Уромова // ΛΌГOΣ. Мистецтво наукової думки. – 2019. - №3. – С. 108-110.2617-7064https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28964В роботі наведено аналіз розповсюдження дефіциту йоду в харчуванні населення України. Обґрунтовано доцільність використання йодказеїну як функціонального інгредієнту для створення кисломолочного напою оздоровчої дії. Встановлено оптимальне дозування збагачувача та його вплив на фізико-хімічні властивості напою. Розроблено спосіб виробництва кисломолочного напою, призначеного для подолання йододефіциту в харчуванні населення України. The paper presents an analysis of the distribution of iodine deficiency in the diet of Ukrainian population. The expediency of use of iodocasein as a functional ingredient for the creation of a sour milk drink of health appointment has been substantiated. The optimum dosage of the enrichment agent and its influence on the physical and chemical properties of the sour milk drink are established. A method of producing a sour milk product intended to overcome iodine deficiency in the diet of the Ukrainian population has been developed.uk-UKкисломолочний напіййододефіцитйодказеїноздоровчий харчовий продуктзбагаченняsour milk drinkiodine deficiencyiodocaseinhealth food productenrichmentкафедра технології оздоровчих продуктівУдосконалення способу виробництва кисломолочного напою, призначеного для усунення йододефіцитуArticle