Коваль, Ольга АндріївнаГуць, Віктор Степанович2012-04-282012-04-282005Коваль, О. А. Методика визначення консистенції м’яса / О. А. Коваль, В. С. Гуць // Наукові праці НУХТ, 2005. - № 16. - С. 22-24.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1034Запропоновано методику визначення кон¬систенції м'яса. В основу її покладено матема¬тичну модель деформування в'язко-пружної сис¬теми за різних умов навантаження. М'ясо дефор¬мується спеціальним приладом, який автоматич¬но фіксує кінетику деформування, включаючи релаксацію напруги.Authors offer a technique of definition of a consistence of meat. The mathematical model of deformation of viscoelastic system is put in a basis of it under different conditions of loading. Deformation of meat occurs the special device which automatically fixes kinetics deformations, including a relaxation of a pressure..otherмодель деформування в’язко-пружної системиmodel of deformation of viscoelastic systemsконсистенція м’ясареологічні характеристикиtexture of meatrheologyкафедра екології та екоменеджментукафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїМетодика визначення консистенції м’яса