Погорілий, Тарас Михайлович2021-03-222021-03-222015Погорілий, Т. М. Об’ємна геометрична модель міжкристального розчину сахарози в системі комірок: кристали цукру-міжкристальні розчини сахарози-парова бульбашка / Т. М. Погорілий // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 2. – С. 139–150.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32947У статті продовжено створення геометричної моделі одночасного контакту такої системи комірок: кристал цукру меншої комірки-міжкристальний розчин сахарози меншої комірки-парова бульбашка міжкристальний розчин сахарози більшої комірки-кристал цукру більшої комірки. Модель розроблено воб ’ємному (тривимірному) випадку по координаті. Побудова такої геоме тичної моделі необхідна для створення математичної моделі нестаціонарного процесу теплообміну та дифузійного масообміну між комірками сахарози та паровою бульбашкою в тривимірному (по координаті) випадку. На основі створеної раніше об ’ємної моделі кристалів цукру вищезгаданої системи ко мірок розроблено та побудовано об ’ємну геометричну модель розподілу між кристального розчину сахарози, що оточує більший і менший кристали цукру у відповідних комірках системи. При проведенні розрахунків було прийнято положення про розподіл кількості величини міжкристального розчину сахарози в кожній окремій комірці системи пропорційно до площі поверхні кристалу цукру в цих самих комірках. Значення величини товщини міжкрис тального розчину в кожній окремій комірці приймається сталою величиною по всій поверхні кристалу для кожної комірки, що розглядається окремо.otherкомірчаста модельміжкристальний розчин сахарозиплоща поверхніоб ’єм розчинукафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуваннятовщина прошаркуОб’ємна геометрична модель міжкристального розчину сахарози в системі комірок: кристали цукру-міжкристальні розчини сахарози-парова бульбашкаArticle