Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаБендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаАбовян, Софія Олегівна2022-02-232022-02-232021Левківська, Т. М. Перспективи отримання антоціанових барвників для харчової промисловості / Т. М. Левківська, О. В. Дущак, С. О. Абовян // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія : Технічні науки. – 2021. – № 1. – С. 10–15.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37155У статті розглянуто поняття «харчові добавки». Особливе місце серед харчових добавок посідають барвники, які використовуються у різних галузях харчової промисловості. Харчові барвники поді-ляють на натуральні, синтетичні та неорганічні. Нині спектр синтетичних барвників досить широкий на противагу натуральним. Метою роботи було узагальнення науково-технічної інформації щодо перспектив-ної сировини для одержання натуральних харчових барвників – антоціанів, аналіз технологій її перероблення.otherхарчові добавкинатуральні барвникиантоціаниожиначорницябузинашовковицячорна смородинаароніяfood additivesnatural dyesanthocyaninsblackberriesblueberrieselderberriesmulberriesblack currantschokeberriesкафедра технології консервуванняПерспективи отримання антоціанових барвників для харчової промисловостіArticle