Гончаров, Георгій ІвановичПасічний, Василь МиколайовичЧернюшок, Ольга АнатоліївнаКолісник, Олександр Іванович2013-10-112013-10-112013Патент 82776 Україна МПК51 А23L 1/00 Консерви других страв з м'ясо-рослинної сировини / Гончаров Г. І., Пасічний В. М., Чернюшок О. А., Колісник О. І., заявник і патентовласник Національний університет харчових технологій. - № u2013 01100 ; заявл. 29.01.2013 ; опубл. 12.08.2013, Бюл. №15https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/10314Формула корисної моделі: розроблено рецептуру консервів других страв з м'ясо-рослинної сировини, що містять м'ясну сировину, цибулю ріпчасту, олію або жир для обсмажування, томатну пасту 30%, часник, борошно пшеничне, сіль кухонну, перець чорний мелений, кріп, воду питну, які відрізняються тим, що як м'ясна сировина використовується яловичина знежилована І сорту, та додатково використовується топінамбур смажений, корінь петрушки, у наступному співвідношенні компонентів, мас. %: яловичина знежилована І сорту 52-55 цибуля ріпчаста 4-6 олія або жир для обсмажування 3-4 томатна паста 30 % 8-10 часник 2-4 борошно пшеничне 7-9 сіль кухонна 1 -2 перець чорний мелений 0,1-0,3 кріп 0,5-1 топінамбур смажений 5-7 корінь петрушки 8-12 вода питна решта. Utility model formula: the formula of canned food main dishes with meat and plant material containing raw meat, onion, oil or fat for frying, 30% tomato paste, garlic, wheat flour, salt, ground black pepper, dill, drinking water, characterized in that both the raw meat used no veins beef and varieties, and additionally used roasted artichoke, parsley root, the following ratio of components, wt. %: beef no veins I grade 52 - 55 onion 4 - 6 oil or fat for frying 3 - 4 tomato paste 30% 8 - 10 garlic 2 - 4 wheat flour 7 - 9 salt 1 - 2 ground black pepper 0.1-0.3 dill 0.5 - 1 roasted Jerusalem artichokes 5 - 7 parsley 8 - 12 drinking water the rest.otherконсервизнежилована яловичинатопінамбурм'ясо-рослинна сировинаcannedno veins beefartichokemeat and herbsкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівКонсерви других страв з м'ясо-рослинної сировини (Патент на корисну модель № 82776)Other