Краєвська, Світлана ПетрівнаСтеценко, Наталія Олександрівна2019-01-312019-01-312018Краєвська, С. Формування вітчизняного ринку безглютенових харчових продуктів / С. Краєвська, Н. Стеценко // Товари і ринки. - 2018. - №4(28). - С. 36-46.1998-2666https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28773Представлено форми непереносимості білка злакових культур – целіакія та непереносимість глютену, які є розповсюдженими генетичними захворюваннями. Єдиним методом лікування хворих є безглютенова дієта. Ринок безглютенової продукції в Україні перебуває на стадії формування, основну частину його становлять продукти імпортного виробництва. Вітчизняні виробники мають можливість долучитися до розроблення такої категорії продукції за умови готовності відповідати регламенту Європейської асоціації спілок целіакії (AOECS) стосовно безглютенового виробництва. The form of intolerance of the cereal protein is presented - celiac disease and gluten intolerance, which are common in genetic diseases. The only method of treating patients is gluten-free diet. Gluten-free products market in Ukraine is in the stage of formation, the bulk of it is made up of imported products. Domestic producers have the opportunity to engage in the development of such a category of products, subject to being prepared to comply with the rules of the European Association of Celiac Diseases (AOECS) in relation to gluten-free production.uk-UKбезглютенові харчові продуктицеліакіянепереносимість глютенусегментація ринку безглютенових харчових продуктівgluten-free foodsceliac diseasegluten intolerancemarket segmentation of gluten-free foodsкафедра технології оздоровчих продуктівФормування вітчизняного ринку безглютенових харчових продуктівArticle