Комерціалізація інтелектуальної власності, створеної державними підприємствами закладів вищої освіти та науки в процесі покращення інноваційно-правового середовища - Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович (My University, 2018)
Досліджується: інноваційне та правове середовище, фінансове середовище; об’єкти права інтелектуальної власності; завершені НДР (ДКР) як особливий вид інтелектуальної власності; об’єкти комерціалізації НДРза ознакою «розробка», які не набувають ознак об‘єкти права інтелектуальної власності (ОПІВ),які відносяться до об‘єктів авторського права та є службовими, які набувають ознаки «розробки», без відображення в бухгалтерському обліку замовника; використання ОПІВ після закінчення ДКР; застереження замовнику, для якого ДКР набувають статус розробки; застереження користувачу – замовнику ДКР; комерціалізація замовником ДКР, який виконує функції посередника; замовник ДКР залишає закінчені ДКР у виконавця; комерціалізація ДКР виконавцем; комерціалізація ДКР виконавцем з використанням ліцензійного договору. It is researched: innovation and legal environment, financial environment; objects of intellectual property rights; completed R&D as a special type of intellectual property; objects of R&D commercialization on the basis of a“development” feature, which do not acquire the signs of intellectual property objects (IPO), which relate to copyright objects and are made for hire, and which acquire the features of a“development”, without reflection in the accounting of the client; the use of IPO after the completion of R&D;provisionsfor the client, for which R&D acquires the status of a development; the provisions for the user – a clientfor R&D;commercialization of R&D by the client, who acts as an intermediary; R&D client leaves completed R&D at the performer;commercialization of R&Dby the performer; commercialization of R&D with the use oflicense agreement.
Keywords: інтелектуальна власність; науково-дослідна робота; комерціалізація інтелектуальної власності; intellectual property; commercialization objects