Теоретико-методичні основи ризик-менеджменту кадрових ризиків бізнес-організацій - Скопенко, Наталія Степанівна; Пєтухова, Ольга Михайлівна (My University, 2022)
Ризик-менеджмент кадрових ризиків є складною системою управління ризиками, яка інтегрована у всі процеси бізнес-організацій, і є невід’ємною частиною процесу прийняття ефективних кадрових рішень. В сучасних умовах військового стану, дестабілізації вітчизняної економіки, невизначеності та непрогнозованості зовнішніх чинників ускладнюються причинно-наслідкові зв’язки ризикових ситуацій та зростає складність управління кадровими ризиками. Різноманітність джерел кадрових ризиків і факторів, що на них впливають, обумовлюють потребу пошуку виважених управлінських рішень у кадровій підсистемі та пошуку відповідних інструментів для ефективного керування ризиками у кожному конкретному випадку. Отже, підходи до управління кадровими ризиками повинні бути гнучкими, змінюватись та адаптуватись відповідно до вимог часу та ситуації на ринку праці. HR risk management is a complex risk management system that is integrated into all processes of business organizations and is an integral part of the process of making effective HR decisions. In the current conditions of martial law, destabilization of the domestic economy, uncertainty and unpredictability of external factors, the cause and effect of risk situations is becoming more complex and the complexity of HR risk management is increasing. The variety of sources of HR risks and factors that influence them necessitate the search for balanced management decisions in the HR subsystem and the search for appropriate tools for effective risk management in each case. Therefore, approaches to HR risk management should be flexible, change and adapt to the requirements of time and the situation on the labor market.
Keywords: ризик-менеджмент; кадрові ризики; ризик; personnel risks; risk; risk management; кафедра економіки праці та менеджменту; кафедра маркетингу