Проблеми розвитку малого та середнього бізнесу в Україні - Біла, Ірина Сергіївна (My University, 2014)
Після здобуття незалежності в Україні розпочалися процеси станов-лення та розвитку підприємницького сектору, як основи економічної системи ринкового типу. Визначальним чинником став теоретично не-обґрунтований і поверхневий курс проведення ринкових реформ із надмірним використанням ліберальних західних концепцій або ж над-мірним посиленням адміністративного державного регулювання та на-рощенням неефективної нормативно-правової бази. Процес формування прошарку підприємців в Україні здійснювався без поступового первіс-ного нагромадження капіталу, без тривалого розвитку підприємниць-ких навичок і послідовного формування підприємницької культури. After independence in Ukraine began the process is-tion and development of the business sector as the basis of the economic system of market type. The determining factor was theoretically grounded and surface course of market reforms with excessive use of liberal Western concepts or over-dimensional strengthening of the administrative state regulation and on-rotation inefficient regulatory framework. The formation of a layer of entrepreneurs in Ukraine carried out without gradual Purvis-tion of capital accumulation, without long development entrepreneurs-cal skills and consistent formation of entrepreneurial culture.
Keywords: реформи; концепція; господарювання; фінансування; reform; concept; management; funding; кафедра економічної теорії