Спосіб виробництва молочно-білкового напівфабрикату (Патент на корисну модель № 147378) - Савченко, Олександр Аркадійович; Грек, Олена Вікторівна; Чубенко, Лариса Михайлівна; Тимчук, Алла Вікторівна; Очколяс, Олена Миколаївна (My University, 2021)
Спосіб виробництва молочно-білкового напівфабрикату з коагулюванням білків молока включає нормалізацію, пастеризацію та охолодження молока до температури заквашування, внесення розчину хлориду кальцію та коагулянту, витримування згустка за температури коагуляції, розрізання згустка, нагрівання, видалення сироватки, самопресування, охолодження, фасування, як коагулянт використовується сік Plantago major L. The method of production of a milk-protein semi-finished product with coagulation of milk proteins includes normalization, pasteurization and cooling of milk to the fermentation temperature, introduction of calcium chloride solution and coagulant, keeping the clot at the coagulation temperature, cutting the clot, heating, removing whey, self-pressing, cooling, packaging as a coagulant the juice of Plantago major L is used.
Keywords: молочно-білковий напівфабрикат; milk-protein semi-finished product; коагулювання; coagulation; сік Plantago major L; juice of Plantago major L; молоко; milk; кафедра технології молока і молочних продуктів