Савченко, Олександр АркадійовичГрек, Олена ВікторівнаЧубенко, Лариса МихайлівнаТимчук, Алла ВікторівнаОчколяс, Олена Миколаївна2023-05-102023-05-102021Патент 147378 UA, МПК (2021.01) A23C 19/00 Спосіб виробництва молочно-білкового напівфабрикату / Савченко О. А., Грек О. В., Чубенко Л. М., Тимчук А. В., Очколяс О. М. ; заявник Національний університет біоресурсів і природокористування України. – № u 202006511; заявл. 08.10.2020; опубл 05.05.2021, Бюл. № 18, 2021 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40615Спосіб виробництва молочно-білкового напівфабрикату з коагулюванням білків молока включає нормалізацію, пастеризацію та охолодження молока до температури заквашування, внесення розчину хлориду кальцію та коагулянту, витримування згустка за температури коагуляції, розрізання згустка, нагрівання, видалення сироватки, самопресування, охолодження, фасування, як коагулянт використовується сік Plantago major L. The method of production of a milk-protein semi-finished product with coagulation of milk proteins includes normalization, pasteurization and cooling of milk to the fermentation temperature, introduction of calcium chloride solution and coagulant, keeping the clot at the coagulation temperature, cutting the clot, heating, removing whey, self-pressing, cooling, packaging as a coagulant the juice of Plantago major L is used.otherмолочно-білковий напівфабрикатmilk-protein semi-finished productкоагулюванняcoagulationсік Plantago major Ljuice of Plantago major Lмолокоmilkкафедра технології молока і молочних продуктівСпосіб виробництва молочно-білкового напівфабрикату (Патент на корисну модель № 147378)Technical Report