Гавор, Анастасія ІванівнаПопова, Наталія ВікторівнаМисюра, Тарас Григорович2021-04-252021-04-252021Гавор, А. І. Оптимізація компонентного складу безалкогольного напою із соком помело / А. І. Гавор, Н. В. Попова, Т. Г. Мисюра // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15–16 квітня 2021. – Київ : НУХТ, 2021. – Ч. 2. – С. 100.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33621З використанням D-оптимального плану розроблено рецептуру безалкогольного напою із соком помело й екстрактом м’яти з повним аналізом впливу складових на організм людини і відповідності допустимим нормам споживання. Побудовано профілограму органолептичних показників дослідних зразків напою. Розраховано комплексний показник якості напою з різними співвідношеннями води, кількості соку помело і кількості екстракту м’яти. Using a D-optimal plan, a non-alcoholic beverage recipe with pomelo juice and mint extract was developed with a complete analysis of the effects of the components on the human body and compliance with acceptable consumption standards. The profilogram of organoleptic indicators of experimental samples of drink is constructed. A comprehensive indicator of the quality of the drink with different ratios of water, the amount of pomelo juice and the amount of mint extract was calculated.безалкогольні напоїкомпонентний складсік помелооптимізаціяпоказники якостіsoft drinkscomponent compositionpomelo juiceoptimizationquality indicatorsкафедра експертизи харчових продуктівкафедра процесів і апаратів харчових виробництвОптимізація компонентного складу безалкогольного напою із соком помелоThesis