Безпечність і сертифiкацiя автоматизованих систем керування - Грудін, Михайло Генадійович; Хлобистова, Ольга Андріївна (My University, 1999)
Розглянуто питання про особливості сертифікації автоматизованих систем керування. Доведено, що основною вимогою до АСК, виконання якого повинно бути обов`язково перевірено під час сертифікації АСК, є їх безпечність. Обгрунтована пропозиція про включення АСК, як потенційно небезпечних об`єктів, у перелік продукції, що підлягяє обов`язковій сертифікації в Україні. Ключові слова: сертифікація, автоматизовані системи керування, безпечність, потенційно небезпечні об`єкти. The question of certification features of the automated control systems. It is shown that the main requirement for ACS, implementation of which should be necessarily tested during certification ASC is their safety. Reasoned proposal for the inclusion of ACS as potentially dangerous objects in the list of products pidlyahyaye to obligatory certification in Ukraine. Keywords: certification, automated control systems, safety, potentially dangerous objects.
Keywords: безпечність; потенційно небезпечні об`єкти; сертифікація; автоматизовані системи керування; safety; potentially dangerous objects; certification; automated control systems; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки