Дзигар, Ольга ОлександрівнаОболкіна, Віра ІллівнаБукшина, Людмила Семенівна2018-10-252018-10-252017Дзигар, О. О. Перспектива використання пажитника сінного у виробництві пікантних крекерів / О. О. Дзигар, В. І. Оболкіна, Л. С. Букшина // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності : матеріали VІ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 12 вересня 2017 р., м. Київ. – К. : НУХТ, 2017. – C. 36–37.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28386Встановлено наявність великої кількості біологічно активних сполук, а саме присутність фенолкарбонових кислот, флавоноїдних сполук (катехінів) та сполук ароматичного характеру, хлорофілів та алкалоїду тригонеліну, органічні кислоти та вуглеводи. Доведено ефективність використання пажитника сінного у технологіях виробництва нового асортименту борошняних кондитерських виробів. The presence of a large number of biologically active compounds has been established, namely the presence of phenol carboxylic acids, flavonoid compounds and aromatic compounds, chlorophylls and trigonalin alkaloids, organic acids and carbohydrates. The efficiency of using fenugreek honey in technologies of production of a new assortment of flour confectionery products has been proved.uk-UKпряно-ароматична фітосировинаборошняні кондитерські виробипажитник сіннийкрекерибіологічно активні речовиниантиоксидантиspice-aromatic phyto raw materialsflour confectioneryfenugreek foenum-graecumcrackersbiologically active compoundsantioxidantsкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПерспектива використання пажитника сінного у виробництві пікантних крекерівThesis