Розробка і дослідження нейромережної каскадно-зв’язаної системи автоматичного регулювання - Трегуб, Віктор Григорович (My University, 2012)
Каскадні САР широко використовуються в управлінні роботою об’єктів зі значною інерційністю за каналом регулюючої дії, оскільки вони значно точніші за дноконтурна. Найбільш поширений клас каскадних САР — каскадно-зв’язані. Вони ефективні при невеликій інерційності внутрішнього контуру порівняно із зовнішнім, але невідомі кількісні оцінки співвідношення цих інерційностей, які достатні для ефективного застосування каскадно-зв’язаних САР порівняно з одноконтурними. Cascading CAP is widely used in the management of the objects with significant inertia of the channel regulatory action because they are much more accurate for dnokonturna. The most common class of cascade CAP cascade-connected. They are effective at low inertia of the inner contour compared with the outside, but quantitative estimates of the unknown value of inertia, which is sufficient for the effective use of cascade-connected CAP compared with single.
Keywords: система автоматичного регулювання; automatic control; каскадно-зв’язна САР; нейромережний регулятор; cascade-CAP is connected; neural controller; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка