Усатенко, Ніна ФедорівнаЗмієвська, Тетяна МиколаївнаТимчук, Алла Вікторівна2016-03-102016-03-102013Усатенко, Н. Ф. Шляхи підвищення адгезійно-когезійних властивостей мясної сировини з курчат-бройлерів / Н. Ф. Усатенко, Т. М. Змієвська, А. В. Тимчук // Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м'ясної, олієжирової та молочної галузей : програма і матеріали Другої Міжнародної науково-технічної конференції, 20–21 березня 2013 р. – К. : НУХТ, 2013. – С. 17-18.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/22388Процес реструктурувати шматкової м’ясної сировини базується в основному на її адгезійно-когезійних властивостях. Адгезія, або іншими словами, липкість, є властивістю, характерною ддя поверхневих шарів м’яса, а когезія - внутрішня характеристика м’язової тканини, зумовлена хімічним зв’язком між складовими її частинами (атомами, іонами) та молекулярною взаємодією.uk-UKкафедра технології молока і молочних продуктівкурчата-бройлериадгезійно-когезійні властивостімясна сировинамясное сырьецыплята-бройлерыадгезионно-когезионные свойстваraw meatChicken Broilersadhesive-cohesive propertiesШляхи підвищення адгезійно-когезійних властивостей мясної сировини з курчат-бройлерівThesis