Математична статистика - Мартиненко, Михайло Антонович; Нещадим, Олександр Михайлович; Радзієвська, Олена Іванівна; Сафонов, Володимир Михайлович (My University, 2005)
Розглядаються основи математичної статистики згідно з програмою дисципліни «Теорія ймовірностей і математична статистика». Теоретичний матеріал подається у формі лекцій і супроводжується прикладами типових задач із економічної практики. Наприкінці кожної лекції наведено перелік основних запитань для самоконтролю знань і достатню кількість завдань для проведення практичних занять. Багато задач подано із детальним розв’язками. У посібнику вміщено завдання для індивідуальної роботи студентів та модульного контролю. Розрахований на студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів усіх форм навчання.

Bases of mathematical statistics are examined according to the program of discipline "Theory of chances and mathematical statistics". Theoretical material is given in form lectures and accompanied by the examples of typical tasks from economic practice. At the end of every lecture a list over of basic questions for self-control of knowledge and sufficient amount of tasks are brought for realization of practical employments. Many tasks are given with detailed by upshots. In a manual a task is contained for individual work of students and module control. Counted on the students of economic specialities of higher educational establishments of all forms of studies.
Keywords: кореляційний аналіз; cross-correlatio analyse; регресійний аналіз; regressive analyses; математична статистика; статистичний розподіл; генеральна сукупність; статистичні гіпотези; дисперсійний аналіз; selections; mathematical statistics; statistical hypotheses; analysis of variance; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.