Бобель (Зінченко), Інна МиколаївнаКовтун, Євген Іванович2024-10-292024-10-292018Зінченко, І. Структурно-механічні та біохімічні зміни грибів шіїтаке в процесі гідротермічного оброблення / І. Зінченко, Є. Ковтун // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 84-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 23–24 квітня 2018 р. – Київ : НУХТ, 2018. – Ч. 1. – С. 193.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45187На основі проведеного комплексу теоретичних і експериментальних досліджень встановлено оптимальний режим гідротермічного оброблення грибів шіїтаке. Гідротермічне оброблення грибів шіїтаке доцільно проводити при температурному режимі (95 ± 5) °С. Оптимальних органолептичних показників шіїтаке досягають при обробленні протягом 6—8 хв.Based on a series of theoretical and experimental studies, the optimal mode of hydrothermal treatment of shiitake mushrooms was established. Hydrothermal treatment of shiitake mushrooms should be carried out at a temperature of (95 ± 5) °C. Optimal organoleptic properties of shiitake mushrooms are achieved during processing for 6-8 minutes.ukшіїтакегрибигідротермічне обробленняорганолептичні показникиshiitakemushroomshydrothermal treatmentorganoleptic propertiesкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівСтруктурно-механічні та біохімічні зміни грибів шіїтаке в процесі гідротермічного обробленняThesishttps://orcid.org/0000-0002-6334-4789