Захватна головка до пристроїв для укладання і виймання пляшок (Патент на винахід № 66713) - Валіулін, Геннадій Раіфович; Любімов, Валерій Михайлович; Жарова, Світлана Іванівна; Бєлякова, Валентина Борисівна (My University, 2004)
В основу винаходу поставлена задача збільшення надійності роботи захватної головки та здешевлення пристрою. Це досягається використанням приводних підпружних стулок, які приводять у рух пневмоциліндром.
Keywords: головка захвату; механізм приводу; стулки підпружинені; head a capture; actuating mechanism; sub spring shelves; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки